Hozzászólás: Berserk

Az Előkészületben kategóriába felkerült a 6. kötet. big_smile

 

Hozzászólás: Berserk

Nálam nem látszik. 4 terméket látok csak.

 

Hozzászólás: Berserk

clive írta:

Nálam nem látszik. 4 terméket látok csak.

Eddig csak a főoldalon szerepelt, most már az előkészületben menüpontba is felkerült. Sőt, már meg is rendelhető, mivel szombaton jelenik meg!

"Itt vagyok, mint egy százszor elhajított kő."

 

Hozzászólás: Berserk

A főoldalon látom, sőt rá is tudok keresni.
Már szombaton? Végre big_smile

 

Hozzászólás: Berserk

Végre valahára megjelent a hatodik kötet, amit azonnal  megvettem és elolvastam. Nagyon jó rész volt!

Minden egyes Berserk kötetnél elámulok a sorozat különleges kettősségén. Miura Kentaró úgy rajonghat az európai középkorért, ahogy sok európai rajong a szamurájokért és emiatt nagyon beleáshatta magát a témába. Az épületek, a táj, a várak, a fegyverek, a címerek stb. mind-mind azt erősíti, hogy tényleg ért is hozzá. A kettősség és a különlegesség abban áll, hogy ezt ugyanakkor a saját japán szemléletmódjával körítette és emiatt a különböző szörnyek és démonok kinézete teljesen japán, nyugati fantasykra egyáltalán nem jellemző módon néznek ki. A japánok (nem tudom miért) imádják ezeket a csápos, csigaszerű, rendkívül perverzen és ijesztően kinéző szörnyetegeket. Na és ebben áll a sorozat egyik unikális jellege. Ki látott már, hagyományos európai középkoron nyugvó fantasyt, japán iszonytató szörnyeivel? Legalábbis én nem tudok ilyet.  smile Másra most nem akartam kitérni, csak kíváncsi lennék olvasott-e valaki erről a Berserk kapcsán, hogy tudatosan akarta keresztezni ezt a két dolgot, vagy teljesen természetesen jött neki az ötlet.A hetedik kötet mikorra várható?

Utoljára clive szerkesztette (2013.04.26. 12:55:02)

 

Hozzászólás: Berserk

Örülök, hogy - ha több év kihagyással is - folytatódik a sorozat. Jó volt a 6. kötet is, remélem, a 7.-re nem kell 4 évet várni. wink
Nem bánnám, ha a kiadó által elkezdett további képregénysorozatok is folytatódnának (Sámánharcos, Warcraft, Kóbor lovag, Mágus, Metabárók), bár ezekre, tudom, kevés az esély. Azért hátha, a Berserk esetében sem nagyon hittem, hogy lesz még 6. kötet magyarul, és tessék.

 

Hozzászólás: Berserk

Tisztelt kiadó!
Már lehet tudni, hogy mikor jelenik meg a 7.kötet?
És nagyon örülök, hogy mégis folytatták, tetszik a 6.kötet, csak így tovább! smile

 

Hozzászólás: Berserk

Nem hiszem el, hogy végre folytatják!
Kínomban már angolul olvastam a neten, pedig nem is tudok big_smile

 

Hozzászólás: Berserk

Tisztelt Kiadó!
Elsődlegesen szeretnék gratulálni a kiadványok megjelentetéséhez! Lenne egy olyan kérdés, amit nem tudom , hogy publikus-e. A 6. Berserk kötet az elvárásokhoz képest, hogyan teljesített az eladást tekintve?

 

Hozzászólás: Berserk

A 7. mikorra várható? smile

 

Hozzászólás: Berserk

Megvettem egészben a hat kötetet úgy fél éve, a hetedik nekem is azonnali vétel lesz. Az animét láttam először, és a manga annál részletesebb, több, így alig várom, hogy végigmenjen a Golden Age Arc.
Zseniális amúgy ez a Berserk, Miura valami egészen különlegeset alkotott.

 

Hozzászólás: Berserk

Lesz hetedik rész valamikor vagy már nem várható?

 

Hozzászólás: Berserk

Sziasztok! Mikor várható a következő rész? Készen van a hetedik kötet fordítása? Ha kiadni nem is tervezitek papíron, e-könyv formájában nem lehetne megoldani?

 

Hozzászólás: Berserk

Sziasztok!! Nem tudnátok valami info-t mondani várható-e a folytatás vagy már nem is lesz folytatva? Előre is köszönök mindent és az eddigi munkát is köszönöm.

 

Hozzászólás: Berserk

Faraway írta:

Sziasztok!! Nem tudnátok valami info-t mondani várható-e a folytatás vagy már nem is lesz folytatva? Előre is köszönök mindent és az eddigi munkát is köszönöm.

Manapság nem igazán olyan a világ, hogy tudjunk erre is figyelni. Ha változik, akkor meglátjuk.
Nem azért mert olyan sokan várják, hanem mert utálunk bármit félbehagyni.

 

Hozzászólás: Berserk

Tisztelt Kiadó!

Jövőre várható-e végre a folytatás???
Igazán aktuális lenne, mert most Berserk láz van. Idén meg jövőre az új sorozat új rajongókat gyűjt, ami miatt ma már jobban megérné nálunk kiadni magyarul a mangát, mert anno mikor elkezdték  nem volt  megfelelő mennyiségű rajongó itthon, de ma már 10-20 ezer közöttire tippelem. Min. 1200 vásárló meglenne.
Meg én idén tudtam meg, hogy a mangát elkezdték fizikálisan magyarul kiadni. Be is szereztem őket így utólag. Sokan mások utólag vették meg sokan nem is tudják, hogy van magyar berserk fizikálisan.
Ha végre folytatnák akkor azok is megvennék, akik a folytatás hiánya miatt nem veszik.
Legalább hajtsanak végre egy igény felmérést, de nem csak itt, hanem minél több animés oldalra kéne híresztelni.
A többi sorozatot pl. a Sámánharcosokat soha nem lesz igény rá, ezért őket tényleg nem érdemes kiadni, de a Berserket ezt a legendás mangát ma már megérné.

 

Hozzászólás: Berserk

Berserk: Golden Age ArcÉpp a napokban néztem meg a Berserk Golden Age Arc 1-2 részét.
A Golden Age Arc egy trilógia, ami nagyjából ugyanazt a periódust dolgozza fel a Berserk történetéből, amit már a korábbi anime sorozat is feldolgozott. Ennek az az oka, hogy nemrég vége valahára mozgóképen is folytatták a történetet, amit felakartak vezetni újra három, egész estés anime formájában.
Ennek megvan az az előnye, hogy az új rajzfilmem így tényleg egységes kinézetűek lesznek, nem az, hogy egy 20 éves anime után egy teljesen más képi világ fogadja a rajongót. Bár nekem azzal se lett volna bajom, de teljesen megértem a hozzáállásukat, mert egyrészt új nézőket is be kell vonzaniuk, és nekik értelmetlen lenne egy Eclipse utáni történetbe bekapcsolódni előzmények nélkül, másrészt így jobban az új író és rendező gárda adhatta meg a mostani sorozat alaphangját.
Mindhárom film a mai animékre jellemző tulajdonságokkal bír, a kézzel rajzolt elemeket vegyítik a CGI-vel. Úgy vettem észre, hogy sokaknak nem tetszik ez a megoldás, én szinte észre sem vettem, viszont azt igen, hogy ennek hála helyenként elég filmszerű "kamera mozgás imitálást" értek el.
Én korábban az anime sorozatot láttam, és azzal összevetve azt tudnám mondani, hogy mivel a három film játékideje kb fele annyi, így értelemszerűen a karakterábrázolás nem lett olyan mély, viszont az események nagyon pörögnek, egy perc üresjárat sincs benne (mondjuk a régiben sem volt).
Bár a történet gyors, néhány dolgot még jobban megvilágít számomra, mint a korábbi anime. Gondolok Griffith önző jellemére, ami soha korábban nem volt ennyire domináns számomra, már ezekben a korai időszakokban is.
Az anime sok helyen finomabb lett, mint a régi, jóval kevesebb a szexuális erőszak ábrázolás.   
Amiben látványosan elhasal a régi anime mögött az a zene. Annak a zenéje annyira egyedi és jó volt, hogy ha én rendeztem volna ezt az újat, tuti felhasználtam volna. Az új zene csak néhány taktusnál éri el a "már egész jó" küszöböt. 

Szóval összességében azt lehet mondani, hogy egy jó adaptáció született, ami 2D-ben nagyon szép, a 3D-s hatású részek meg sokaknak nem tetszik (nekem nem volt problémám velük). A mangánál sokkal kevésbé naturális az erőszak ábrázolása, ami megvallom őszintén, hogy itt és most ebben az animében nem is hiányzott. Arra ott a manga.
A régi anime bővebb, a karakterek háttere több fényt kap (mi történt Guts-sal) emiatt nagyobb érzelmi hatást válthat ki. A régi animében több grafikus erőszak is van (bár az se érte el a manga szintjét). Plusz én nagyon szeretem azt a hagyományos anime rajzstílust, amit abban is használtak. Viszont a sz a sorozat befejezetlen, ami rettenetesen dühítő, emlékszem annak idején mennyire elhordtam mindennek a sorozatot, hogy nincs folytatás, hanem egy olyan ponton hagyták abba, ami kb olyan mintha egy amerikai bosszúfilmnek ott lenne vége, ahol a főhős családját megölik. Vagyis még hátra lenne a film 75%, a történet veleje. De később megértettem, hogy ez nem a műnek a hibája, hanem a sorozat megrendelőjéé.

A mangával szándékosan nem hasonlítottam össze az ugye az alapmű, ami komplexebb, véresebb, hosszabb, monumentálisabb.

Remélem, hogy a Delta Vision fogja még folytatni, az se zavarna, ha drágábban jönnének ki, vagy előrendelések alapján adnának ki fix mennyiséget, amit csak a kiadótól lehetne megvenni (mint ahogy a Spawn magyar kiadója csinálja). Érdemes lenne megfontolni.

http://otakudome.com/wp-content/uploads … 4be152.jpg