Hozzászólás: Rettegés Arkhamban

Sziasztok!

A szörnyek különleges kérdései nem teljesen tiszta számomra.

Például a mágikus ellenállás mit jelent pontosan?

Vegyük például a boszorkányt. (-3 harcérték, 2 harci sebzés, 1-es szívósság)
Az tiszta, hogy vagy 2 siker kell mágikus támadás esetén, vagy 1 siker fizikai támadás esetén.

1. A nyomozólapon lévő ösztön tulajdonság fizikai vagy mágikus támadásnak minősül, vagy mindkettőként is működik. (én fizikainak venném, de szabályban nem volt erről leírás, vagy elkerülte figyelmem)

2. Varázslatok (mágia), amik adnak + x értéket harci próbához mágikusnak számít, vagy fizikainak?
Arra gondoltam, hogy ha mágikus fegyvert használok, akkor mágikusnak, ha közönségest, akkor fizikainak, de még az is lehetséges, hogy mágikus, mivel hogy ez egy varázslat.

Egy fizikai immunis lényt mivel tudom sebezni?
Egy mágikus immunis lényt mivel tudom sebezni?

Előre is köszönöm a válaszaitokat.
Burata

 

Hozzászólás: Rettegés Arkhamban

benqeddy írta:

Helló!
valaki megtudná mondani hogy megy a Vén elleni harc ?
1 játékos esetében pl 1 siker után 1 et sebződik a Vén, De hiába van 5-6 sikered akkor is csak 1 et sebződik mivel ha megvan a játékos számnak megfelelő siker, nullázódik a sikerek száma, és a Vén támad.
Akkor Cthulhu miért ad magának körönként 1 életet mikor maximum annyit tud sebződni körönként!?
(a játékos szám nem befolyásolja ezt, 1 játékos és 4 játékos esetében is max 1 et tud sebződni a Vén körönként, egymás után de minden játékos egybe adja össze a sikereket, megvan a játékoszámnak megfelelő
nullázódik a többi)

mivel játékosok egyszerre támadnak, és maximum egyet sebezhetnek, itt a túlélésről van szó, mint sem kivégzésről. na DE ez hogy lehet halhatatlan boss?


Cthulhu hibás ? vagy a szabálykönyv nem pontos ?


Szerintem többet is sebződhet pl. Cthulhu.
Pl. 2 játékos esetén 2 sikerért 1 végzetjelzőt vehetsz le a Mérhetetlen Vénről.
Ha van neked sok tárgyad, mondjuk egy 0.45-ös automata (+4 harci érték) és egy ostor (+1 harcérték), amit használsz, és mondjuk 5-ös az ösztönöd a nyomozólapon, az összesen harci próbánál 4+1+5 = 10
Ehhez a Vén módosítója jelen esetben -6, ami azt jelenti, hogy 4 kockával dobhatsz.
Ha te pl. 4 sikert dobsz ( 5-ös, vagy 6-os, ha nincs áldásod), akkor mivel kettő játékos kezdte a játékot, 4/2, azaz 2 db végzetjelzőt le tudsz szedni Chtulhu-ról, és akkor még a következő játékos is még támad abba na fordulóban...

Amennyiben a 2 játékos támadása után marad 1 siker, az szerintem nem nullázódik, ezt nem írta a szabálykönyv.

 

Hozzászólás: Rettegés Arkhamban

Például a mágikus ellenállás mit jelent pontosan?

Azt, hogy ha varázslattal vagy mágikus fegyverrel támadsz, akkor az ezek által adott módosító feleződik (felfelé kerekítve.

Vegyük például a boszorkányt. (-3 harcérték, 2 harci sebzés, 1-es szívósság)
Az tiszta, hogy vagy 2 siker kell mágikus támadás esetén, vagy 1 siker fizikai támadás esetén.

Itt valami félreértés lesz. Mindig ugyanannyi sikert kell elérni a próbán, csak az ellenállás felezi a bónuszokat, az immunitás meg törli. A mágikus ellenállás/immunitás varázslatokra és mágikus fegyverekre vonatkozik, a fizikai ellenállás/immunitás pedig közönséges fegyverekre. (Lásd szabálykönyv utolsó oldalán a szörnyek tulajdonságait összefoglaló részt.)

1. A nyomozólapon lévő ösztön tulajdonság fizikai vagy mágikus támadásnak minősül, vagy mindkettőként is működik. (én fizikainak venném, de szabályban nem volt erről leírás, vagy elkerülte figyelmem)

Az ösztön a támadás alapja. Se nem fizikai, se nem mágikus. Az ellenállás és az immunitás nincs hatással az ösztön tulajdonságod értéke miatt kapott kockák mennyiségére. Azt, hogy a támadásod milyen, csak az dönti el, hogy varázslattal vagy mágikus/közönséges fegyverrel támadsz.

2. Varázslatok (mágia), amik adnak + x értéket harci próbához mágikusnak számít, vagy fizikainak?
Arra gondoltam, hogy ha mágikus fegyvert használok, akkor mágikusnak, ha közönségest, akkor fizikainak, de még az is lehetséges, hogy mágikus, mivel hogy ez egy varázslat.

Mágikus.

Egy fizikai immunis lényt mivel tudom sebezni?

Ösztön + tulajdonságkártya által adott bónusz + varázslat/mágikus fegyver által adott bónusz

Egy mágikus immunis lényt mivel tudom sebezni?

Ösztön + tulajdonságkártya által adott bónusz + közönséges fegyver által adott bónusz

 

Hozzászólás: Rettegés Arkhamban

CountZero írta:

A magyar szabálykönyv valóban félreérthető, de az angol is csak egy fokkal jobb.

Szóval: A nyomozók összeadják az egy fordulón belül összegyűlt sikereiket, elosztják a nyomozók számával (ebbe az elpusztult nyomozók is beleszámítanak, tehát nem feltétlenül azonos a játékosok számával!!!) és ennyi végzetjelzőt kell levenni a Mérhetetlen Vénről. A maradék sikerek a forduló végén elvesznek.

Tehát ha 1 nyomozó van és bevisz 3 sikert Cthulhunak, akkor 3 végzetjelző kerül le és utána gyógyul Cthulhu 1-et.
Ha 3 nyomozó van és összesen 7 sikert érnek el a fordulóban, akkor 2 végzetjelző kerül le és a maradék 1 siker elveszik.

Hali!

Új vagyok a témában, de lenne egy kérdésem nekem is ezzel kapcsolatban, és nem tudom azóta változott-e az alábbira a szabály, hogy írtad, vagy csak mostanában, de én ezt találtam nemrég.

Q:
In combat with an Ancient One, how do cumulative successes in the “Investigators Attack” step work?
A:
To defeat the Ancient One, the players must do a total number of successes equal to the number of players multiplied by the number of doom tokens on the Ancient One.
So, if 4 players are facing Yig (doom track of 10), they need 40 successes to win. For every 4 successes they do, they remove 1 doom token to track their progress. If the investigators get 9 successes in the first round of combat, they would remove 2 doom tokens, and 1 success would carry over to the next round of combat."

Ez a legújabb szabálykönyv, de ahogy elnézem elég régóta ez volt. Jól értelmezem,hogy a sikerek száma a következő körre most már átvihető? ( a játékhoz adott szabálykönyvben még a nullázásról ír sikerek után)

Utoljára Tejbajusz szerkesztette (2017.09.04. 19:27:47)

 

Hozzászólás: Rettegés Arkhamban

Az angol és a magyar szabálykönyv is a sikerek nullázásáról ír, a FAQ ezt egyértelműen módosítja. Mi a FAQ szerint játszottunk mindig.

 

Hozzászólás: Rettegés Arkhamban

Sziasztok!

Ti láttok esélyt a játé kiegjeinek magyarul kiadására? Nem mai darab és ahogy látom inkább új játékok jönnek és a régiek el vannak felejtve. Eldricht-ben reménykedtem bár szerintem már ahhoz sem fog új kieg jönni angolul sem. Lehet berendelek az összeset angolul big_smile

 

Hozzászólás: Rettegés Arkhamban

A kiadói kérdéseknél tedd fel ezeket a kérdéseket, ott nagyobb valószínűséggel jön majd válasz.
Az eddigieket figyelembe véve az Eldritch kiegek valószínűbbek, mint az Arkham kiegek, mert az Eldritches cuccokból több a nyomás. Ám ha azt vesszük figyelembe, hogy az Arkham alapjátékból most jön a 3. magyar kiadás, akkor bármi lehet. Évről évre jönnek ígéretek, hogy lesz kieg, csak arra várnak, hogy becsatlakozhassanak egy nemzetközi nyomásba, de túl régóta hitegetnek ezzel ahhoz, hogy bízzak benne.
Miből gondolod, hogy Eldritch-hez nem jön még új kieg? A Masks of Nyarlathotep sem jelent még meg kint, biztos lesz majd újabb is.