Téma: Beszélgető

Beszélgető

"Itt vagyok, mint egy százszor elhajított kő."

 

Hozzászólás: Beszélgető

Tisztelt Játékosok!

Sok kérdés van azzal kapcsolatban hogy mi lehet az, amivel érdemes indulni egy félévzáró versenyen. A tavalyi évzáró paklijai elérhetőek, épp ezért az Ősök Ébredése által okozott "változásokra" hegyeztem ki írásom.

Mivel Induljak? Ma megpróbálok választ adni ezekre a kérdésekre:

Ocuicorr
Olcsó, erős, főz-mos-takarít. Röviden erre képes. Hosszabban pedig minden nem az első körben nyerni akaró pakli ellen, kegyetlen húzásokat tud bemutatni. 1 manáért ütő Hishiquor Harcosa, 1 manáért ütő Szárnyas Harcostárs, 2-ért 6 lapot dobató Hegyisárkány nagyon komoly fegyvertény. Ha nem Akadálylap fronton nézzük akkor is igen erős lehet a 4 manáért jövő 4-es szintű sárkányhorda. Véleményem szerint dobatni és küldetésezni érdemes vele, hisz a nagator és a 2 új mitik küldetés igazán nagy előnyt ad, emellett az Ősi Vér miatt attól sem kell félnie hogy körberohangálják.

Opálhajós
Vannak olyan lapok amik ellen nem akarsz játszani, nos ő is ilyen. Pillanatok alatt bedarálhat, (Slan csillag, Ófa Talizmán, Kalapácslendítés,bármi) Az Odviharral nincs az a neves akit ne ölne meg azonnal. Sorból sorba is tud nyúlni Pengesikoly segítségével. Harci lapjai miatt nehezen tud elveszteni csatát, épp ezért értékes nagyon a 2 manás képessége amivel nyerni fog. Az első 3 körben 8 megszakító akadálylap és további olcsó akadályok segítségével képes ölni, hisz képessége az akadályok sebzését is növeli, Oquicorrhoz hasonlóan az Ősi Vér miatt többször blokkolni is tud.

Anur Téma és Faj pakli
Az anurok erős lapok, küldetésre optimálisak, az első körben már 1-2 manás akciólapokat is ingyen játszanak ki. Egymást olcsón Hadba Hívják, és Teremtés Korral-Szintlépéssel-Beavatás Csarnokkal pillanatok alatt magas szintűre híznak. A Szárnyas Harcostárs kiváló hátas nekik, és az Oroszlán Ugrása igazán prémium, főleg ha egy-két Szóval Szóló Pricomtur is befér a pakliba.  A Termékenység Bálványa miatt az sem lehet gond ha sok az akadálylap a küldetéseken. Erős pozitív mérleget várok a paklitól, ha a hangulati dolgokat elkerüli az anur pakli gazdája akkor a legjobb 4-be is simán befér ez a pakli szerintem.

Kyr Kontroll

A leggyorsabb Törzsszövetséges pakli, a Flottagróf-Famor-Udvari Agitátor nevű mana és olcsósítógyár olyan lapokat fog lerakni az asztalra ingyen vagy nagyon olcsón mint a Királyvámpír vagy az Enrawelli Csatamágus. A pakli az első és második körökben nagyon sérülékeny lehet, erre illik majd készülni. A Calowyn Ragyogása/Múlandóság/Phet lehelet/Kisülés lehet a pakli harci fegyvere, valamint jó sok akadálylap, és hátráltató egyéb lap.Ha a törzsszövetség megvan akkor 1-2 kyr jön minden körben ingyen vagy irreálisan alacsony áron s ami kifogyna azt a Császári Kémhálozat visszakeveri. Majd ha már vannak a kyrek vagy 20-an akkor elmehetnek ostromolni egy vámpír úrnő segítségével.


Igazi Kalandozó nélküli vagy kevés kalandozós Kontroll.

Terméketlenség, Tyrrano Haragja, Ediomad Sötétje ezek a lapok mind segítenek el és beborítani a mostani metagameet. Biztos vagyok benne hogy lesz olyan pakli ami kontrollálni akar, akár Valóságtorzító vonalon akár kyrek mellé, bár az aquiros verzióban én jobban hiszek. Egy kontroll paklinak olyan akadályok vannak a kezében, hogy erősen meg kell fontolni pakliépítéskor melyikeket válassza, és ha ez nem lenne elég a klasszikus kontroll elemet a Kaszmael nagyon erősíti. A paklihoz akármilyen verzióban is játszák óriási játéktudás és a szabályok pontos ismerete kell.


Sárkányok

Átkozott szett és Szárnyas Vigyázó, ez a magja a paklinak, 40 lapra 10-ből 7x behúzod kezdő 8 lapra.
Klasszikus szett pakli sok tempoval és felkeléssel egyetlen különbség van a régi időkhöz képest a Szárnyas Vigyázó 4 lapot dobat mikor lejön(vagy többet ha szintlépés is van) Könnyen lehet hogy egy szettes kalandozó ellen 0 lappal játszol. Azt hiszem ezt nem kell tovább ecsetelnem.  A sárkány pakli másik fajtája a 3 db 4. szintű sárkányra épül és mellettük szakértőket foglalkoztat, mialatt Portyázás a Fekete Határon, Mágiagóc, Égig Érő Hegyek küldiket Old. Harcban meg szétveri ellenfelét.


Remélem tudtam segíteni sziasztok
Aquir

Utoljára Aquir szerkesztette (2014.06.13. 14:47:40)

 

Hozzászólás: Beszélgető

Hi!

Ugyan nem az én dolgom, de az őszköszöntő verseny óta már eltelt pár nap, így időszerűnek érzem hogy nagyobb nyilvánosság előtt is bejelentsétek hogy teljesen átvettétek a M*K-t és írjatok valamit a játékkal kapcsolatos főbb terveitekről.
Például engem az érdekelne elsősorban, hogy a nagyversenyek díjazása mért lett átalakítva? Ettől nem lesz több nevező sőt még az extra nevezésekből befolyó pénztől is elestek. Ez a rendszer csak  pár embernek jó (akik elöl végeznek), így számomra érthetetlen. Valahol olvastam (talán a facebookon), hogy SZUE  lapokat majd be lehet szerezni. Ez mégis hogy fog történni? 
Ugyan feltehetnék még jó pár kérdést, de valószínűleg tartom hogy erre se fogtok válaszolni. Hiszen már tavasz óta ti diszponáltok a kártya fölött, és azóta aktivitás terén alul múltátok még a Kétmagust is.

 

Hozzászólás: Beszélgető

Valóban, én is hiányolok bármiféle alapvető infót. Ha még nem is a főbb tervekről (lehet ez még tervezés alatt),de infómorzsák jöhetnének.
Ki a hivatalos személy kit lehetne kérdezni? (úgymond a DV hivatalos szószólója M*K ügyekben, nem tervező, tesztelőre gondolok)

De ha az egész befagyasztva, akkor arról is jöhet pár szó.

"Lehet, hogy ez a világ egy másik bolygó pokla" Aldous Huxley

 

Hozzászólás: Beszélgető

Köszönet a hírért :-)

"Lehet, hogy ez a világ egy másik bolygó pokla" Aldous Huxley

 

Hozzászólás: Beszélgető

GLAD írta:

Köszönet a hírért :-)

Elnézést kérünk, amiért ennyit várattunk vele Titeket!  neutral

"Itt vagyok, mint egy százszor elhajított kő."

 

Hozzászólás: Beszélgető

Nagyon régen (kb. a 2000-es évek elején) játszottam-gyűjtögettem, de az elmúlt tizensok évben nem kísértem figyelemmel a M*K sorsát. Most a hír kapcsán néztem utána, hogy az akkori paklijaim már csak múzeumba lennének jók... sad Mindenesetre felmerült bennem a kedv az újrakezdésre! smile

Várható vmilyen "relaunch" most, hogy a DV átvette az irányítást? Pl. régebben kiadott lapok, kiegészítők újra kiadása (külös tekintettel a ritka és ultraritka lapokra)? (pl. amiket versenynevezésért, vagy magas összegű vásárlásért lehetett kapni)

A legutóbbi kiegészítőnél  (Ősök ébredése) láttam, hogy eltűnt a kalandozók lapjairól a kék-vörös-zöld-lila "keret" - ez mostantól általános lesz?

Továbbra is a ketmagus.hu lesz a kártyákkal foglalkozó elsődleges online felület, vagy ide, a DV-s honlapra is felkerülnek kártyás tartalmak?

Utoljára Strong szerkesztette (2014.10.28. 12:50:03)

 

Hozzászólás: Beszélgető

A Kiválasztottak M.A.G.U.S. kártyával kapcsolatban kérdezném a következőket. Ultrák - olyan különleges lapok, melyeket versenyeken, rendeléskor és egyéb rendkívüli alkalmakkor osztanak, illetve nyerhetnek az arra érdemesek. Egy időben, 2013 februárjáig a Kiválasztottak oldalán ezeket a lapokat rendszeresen bemutatták. Azóta viszont nem ismertettek meg új ultra lapokat. Van arra lehetőség, hogy a 2013-ban félbeszakadt hagyomány folytatódjon a kiválasztottak oldalán, vagy esetleg arra, hogy kiegészítő csomag formájában kiadásra kerüljenek az ultrák. Anno a 2000 évek körül volt már egy ilyen ultra kártyacsomag, amelyet a nagyközönség is megvásárolhatott.

Előre is köszönöm!

„Nem moccan a medve. Nem moccan a vadkan. Lesték egymást: mi lesz? …Kavargott a hó, gomolyogtak a testek. Sárga meg veres cseppekben fröccsent szerteszét s olvadozott a havon a testek párája, a nyár, a vér…”

 

Hozzászólás: Beszélgető

Az ultra lapokat már egy ideje csak a lapkeresőbe teszik fel.
Ha meg akarod nézni akkor Lapkereső -> Összes -> Utolsó megjelenés éve legyen 2013 -2015 -> Kiegészítő-> nyomod meg hogy Egyik sem, majd kiválasztod csak a Két magus ultrát.
Tudom hogy így elég szar, de ez van.

 

Hozzászólás: Beszélgető

Draconarius írta:

Ultrák. Egy időben, 2013 februárjáig a Kiválasztottak oldalán ezeket a lapokat rendszeresen bemutatták. Azóta viszont nem ismertettek meg új ultra lapokat. Van arra lehetőség, hogy a 2013-ban félbeszakadt hagyomány folytatódjon a kiválasztottak oldalán

Igen, valóban volt egy külön oldal a honlapon, ahol egyben meg lehetett nézni az összes ultrát. Köszönjük az észrevételt, ezt valóban érdemes frissíteni és aktualizálni. A 2015-ös ultrák a játék facebook oldalán is megtekinthetők lesznek a jövőben. Az ultrákról egyébként továbbra is készülnek bemutató cikkek (ha nem is mindig mindegyikről, de idén szeretnénk ha minden lap külön-külön is be lenne mutatva).

Draconarius írta:

kiegészítő csomag formájában kiadásra kerüljenek az ultrák. Anno a 2000 évek körül volt már egy ilyen ultra kártyacsomag, amelyet a nagyközönség is megvásárolhatott.

Nem tervezünk ilyen csomagot.

"Itt vagyok, mint egy százszor elhajított kő."

 

Hozzászólás: Beszélgető

Üdv!

Mivel nem kaptunk a találkozóról sem semmi hírt, ezért gondoltam ide is felteszem a kérdéseim, amíg valamiféle cikk meg nem jelenik.

Merre indul el az új kiegészítő, amit elvileg terveztek? Hol jártok vele? Milyen irányba viszitek tovább a játékot? Mely játékelemekkel vagytok elégedettek és elégedetlenek? Milyen komolyabb reformok várhatóak a játék kapcsán? Ha lenne egy képzeletbeli lobogótok, akkor mi lenne rajta az új MK jelmondata? Hogyan tervezitek a játék fejlesztésé úgy, hogy ne csak egyre olcsóbb lapok jöjjenek ki?

Tervezitek-e, hogy szorosabbra fűzitek az ultra sor és a kiegészítők kapcsolatát? Szerintem ez igen hasznos lenne, bár tény, az elmúlt időben egész jó ultráink voltak.

Terveztek-e valamiféle nagyobb MAGUS-os pályázatot, vagy hasonlót? Gondolok itt olyanra, hogy egy novella író verseny, ahol új hősök mutatkozhatnának be, amik akár lapok képében is megjelenhetnének. De szívesen látnék nyereményjátékot a kiadó honlapján is. Jelenleg eléggé mellőzött még a saját honlapotokon is a MAGUS kártyajáték reklámja.

Tudom nem ide tartozik, de a MAGUS szerepjátékról sem lehet semmit hallani. Ha jól tudom ti nyertétek a pert.

Miként képzeljük el, az új fajta, kezdőknek szánt csomagtípusokat. Lehet lesz lehetőségem egy szakkör indítására, és akkor nem jönnének rosszul.

 

Hozzászólás: Beszélgető

Ohyner írta:

[...] ezért gondoltam ide is felteszem a kérdéseim, amíg valamiféle cikk meg nem jelenik.

Nagyon érdekes kérdések, bár egyik-másik sokkal inkább témafelvetés, amire nehéz egyértelmű választ adni (sokkal inkább érdemes egy hosszabb írásban körbejárni a témát). Ahogy a versenyen is ígértük, hetente fognak érkezni a kiadói cikkek, ennek első része a fórumtalálkozó beszámolója.

"Itt vagyok, mint egy százszor elhajított kő."

 

Hozzászólás: Beszélgető

Megérkeztek. smile
Ha lesz érdeklődés, azt is elárulom, hogy mik. wink

 

Hozzászólás: Beszélgető

Sziasztok!

Megszeretném kérdezni hogy kupákat terveztek e az évzáróra?
Tavaly is szó volt róla, akkor elmaradt.
Idén illene, főleg a regionálisok után.

 

Hozzászólás: Beszélgető

Sziasztok!

Meglehet korai még az érdeklődés, de megkérdezném, hogy mi lesz az új kiegészítő címe/témája?

Előre is Köszönöm!

„Nem moccan a medve. Nem moccan a vadkan. Lesték egymást: mi lesz? …Kavargott a hó, gomolyogtak a testek. Sárga meg veres cseppekben fröccsent szerteszét s olvadozott a havon a testek párája, a nyár, a vér…”

 

Hozzászólás: Beszélgető

Draconarius írta:

Sziasztok!

Meglehet korai még az érdeklődés, de megkérdezném, hogy mi lesz az új kiegészítő címe/témája?

Előre is Köszönöm!

Azt az ígéretet kaptam, hogy megválaszolják a kérdésedet. Eddig még nem tették meg, nekem meg annyira nem tisztem, hogy bejelentsem. Mások babérja sosem hozott lázba. smile
De nem szeretném, hogy válasz nélkül maradj. A válasz a: C....a.  smile
Ezzel most talán elmondtam, de lehet, hogy menjek a p.....a. smile

 

Hozzászólás: Beszélgető

Köszi Vigasz! Ha jól fejtem meg akkor megvan, ha meg nem, akkor tévedek.  big_smile
Nem írom le, mert ha eltalálom és még titkolni akarjátok, akkor jogosan írhatjátok, hogy menjek a p.....a.  big_smile

Utoljára Draconarius szerkesztette (2016.03.29. 08:02:05)

„Nem moccan a medve. Nem moccan a vadkan. Lesték egymást: mi lesz? …Kavargott a hó, gomolyogtak a testek. Sárga meg veres cseppekben fröccsent szerteszét s olvadozott a havon a testek párája, a nyár, a vér…”

 

Hozzászólás: Beszélgető

Draconarius írta:

Köszi Vigasz! Ha jól fejtem meg akkor megvan, ha meg nem, akkor tévedek.  big_smile
Nem írom le, mert ha eltalálom és még titkolni akarjátok, akkor jogosan írhatjátok, hogy menjek a p.....a.  big_smile

Nem mondanánk úgysem. Amúgy meg nem hiszem, hogy titkolni akarnák, csak valamiért nem evidens hogy el kellene mondaniuk. Csak egyféle magánhangzó van benne és még található benne t betű is. Na így már biztosra mehetsz. Ha nem akkor szívesen akasztófáznék veled. Valami komoly tétben is akár... smile

 

Hozzászólás: Beszélgető

big_smile

Utoljára Draconarius szerkesztette (2016.03.30. 08:16:22)

„Nem moccan a medve. Nem moccan a vadkan. Lesték egymást: mi lesz? …Kavargott a hó, gomolyogtak a testek. Sárga meg veres cseppekben fröccsent szerteszét s olvadozott a havon a testek párája, a nyár, a vér…”

 

Hozzászólás: Beszélgető

Mit találtam?

http://ketmagus.hu/news/message/view?id=1877

big_smile

„Nem moccan a medve. Nem moccan a vadkan. Lesték egymást: mi lesz? …Kavargott a hó, gomolyogtak a testek. Sárga meg veres cseppekben fröccsent szerteszét s olvadozott a havon a testek párája, a nyár, a vér…”

 

Hozzászólás: Beszélgető

Sziasztok!
Nézegetem a készülő új kiegészítőt. Nagyon fincsi. Viszont valamin megakadt a szemem.
Íme, a kép és hozzá alatta a felvezető szöveg.

http://ketmagus.hu/kiegeszito/cranta_oroksege.htm

http://ketmagus.hu/news/message/view?id=1919

Nem értem miért utolsó barnapikkelyes gyíkmágusról beszél a szöveg, holott anno a Bestiárium is írta, hogy bár nincsenek sokan, azért van belőlük mindig egy-két rajra való? Ugyanis mindig párosával jelennek meg (4-6 fős csoportokban). Városuk is van a Sheral mélyén lévő Razbeg, ami ugyan valószínűleg csak egy hídfőállás, de az is valószínű, hogy egynél többen lakják.

Illetőleg Gáspár András fórumán is többször előkerült a téma, méghozzá a Summáriumos cikk szerzőjének Raoul Reniernek a válaszaival fűszerezve. Zsolt említette, hogy a Cwyeh-kah nép közül egy páran a legmagasabb rangú ediomadi ősaquirok közé, a Hét Törvény Tudói közé emelkedtek. Szóval egyáltalán nem utolsó példányos fajról van szó, akár így, akár meg úgy nézzük.

Mindezzel persze nem kukacoskodni akartam, csak felhívni rá a figyelmet.

„Nem moccan a medve. Nem moccan a vadkan. Lesték egymást: mi lesz? …Kavargott a hó, gomolyogtak a testek. Sárga meg veres cseppekben fröccsent szerteszét s olvadozott a havon a testek párája, a nyár, a vér…”

 

Hozzászólás: Beszélgető

Sziasztok! Ha szabadna egy gondolatot... Olvastam a laptervező pályázatról szóló írást. Megakadt a szemem Essyl Han Hjannych ókyr calyron. Ő a daumyri három Vén egyike. A legnagyobb hatalmi rendbe tartozó kyr Hatalmasok közé tartozó mágus, aki még Calowynen látta meg a napvilágot, talán a Negyedkorban (vagy még előbb). A Boszorkányerőd klánjainak a hierarchiájában betöltött posztja okán a Változók és az Ifjak között tisztelete, a másik két Vén klánvezérhez hasonlóan mindenek feletti. Éppen ezért én keveslem azt, hogy ez a figura 5-ös szintű csupán. De ez csak az én véleményem.  smile

Utoljára Draconarius szerkesztette (2017.06.30. 07:14:42)

„Nem moccan a medve. Nem moccan a vadkan. Lesték egymást: mi lesz? …Kavargott a hó, gomolyogtak a testek. Sárga meg veres cseppekben fröccsent szerteszét s olvadozott a havon a testek párája, a nyár, a vér…”

 

Hozzászólás: Beszélgető

Ha, esetleg valakit érdekel: http://mk.deltavision.hu/kiadoi-tervek/

 

Hozzászólás: Beszélgető

Reakció a kétjátékos kezdőkészletre

Nagyon régóta várok valami preconstructed termékre a MAGUS kártyából. Régen heti szinten jártam Magic versenyekre a szegedi Sárkánytűzbe, de aztán elköltöztem Paksra, ahol nincsenek nagyon játékosok, így nem annyira akaródzik boostereket bontogatni, túl sokba kerül. Azóta a kártyajátékokhoz az előre elkészített paklikat preferálom, amiket könnyen elő lehet kapni, ha mégis adódik játékra lehetőség. A Magicben nagyon bejöttek a duel deckek vagy az idei challenger deckek, ezeket még a versenyszerű játék abbahagyása után is vettem.

A fentiek miatt nagyon megörültem, hogy a MAGUS-hoz is megjelennek előre összeállított paklik. Réges-rég egy keveset játszottam a kártyával, de azóta teljesen elfelejtettem a szabályokat, viszont MAGUS világa olyan nosztalgiát nyújt, amit nem sok minden más. Kis informálódás után az alábbiakra jutottam:
- Az új lap design bejövős, sokkal jobb, mint a régi, ahol zavart, hogy a karakterek egy körben helyezkednek el a lapon. Az új design jobban kiadja a képeket.
- A grafika nagyon jó (átnéztem a Kékarcú kiteljesedése lapokat is), sőt, bizonyos szempontból jobban tetszik, mint az új Magic kiegészítők grafikája, amire rátelepedett az SJW hatás. A MAGUS merészebb, ami szuper.
- A lapok még a szabályok ismerete nélkül is sugározzák a MAGUS hangulatot, ami talán a legfontosabb.
- Csinos kis pakk a díszdobozos, kockás változat.

Van viszont egy dolog, ami nagyon nem tetszik: a paklik témaválasztása. Ez ugye egy kétjátékos készlet, vagyis úgy szántátok, hogy két játékos megütközteti egymás ellen a két paklit. Megnézem az első pakli leírását - Krán és Pyarron összefog az amundok ellen. Király, ez érdekesnek tűnik. Akkor a másik egy amund pakli? Nem... Ebben Shadon és Gorvik fog össze szintén az amundok ellen.
- Azt várná a játékos, hogy emberi civilizációk vs amundok témára épül fel a két pakli. Ehelyett a két paklival olyan felek küzdenek meg egymással, akik szövetségesek.
- Gyakorlatilag kétszer van ellőve ugyanaz, hogy két ellenséges ország összefog (Krán és Pyarron, Gorvik és Shadon). Ennél karakteresebb különbségre számítottam, pl. Magic duel deckek olyanok voltak, mint Divine vs Demonic, Knights vs Dragons.
- Kevésbé hozza meg a kedvem, hogy Kékarcú kiteljesedése boostert bontsak. Pl. veszek 3 boostert, amiből az amund lapoknak nem veszem hasznát, mert nem tudok belőlük paklit építeni. Ha viszont lenne amund preco pakli, akkor a boosterből nem csak az emberi lapokat tudnám hasznosítani, hanem mindet, mert az amund lapokat is szépen fel tudnám használni az alap paklim bővítésére.
- Szerintem jobb és hangulatosabb lett volna, pl. egy Pyarron/Krán/Gorvik/Shadon vs Amund paklikészlet. Jelenleg úgy érzem, hogy itt a manifesztációs háború, de csak a felébe kóstolhatók bele. Vagy legalább úgy lennének a paklik, hogy egy Pyarron/Shadon és egy Krán/Gorvik. Hangulatosabbnak érzem, hogy ezek  ugranak egymásnak a szövetségük ellenére, mint azt, hogy Shadon Gorvikkal karöltve küzd Pyarron ellen... Vagy lehetett volna három pakli.

Ennyit szerettem volna elmondani. Versenyre nem terveztem járni, de a MAGUS miatt az előre elkészített paklik ötlete nagyon vonz, elsősorban a hangulat miatt. Az viszont a fentiek miatt nekem ebben a kétjátékos setben némileg sérült, így az instant előrendelésből átjutottam abba a fázisba, hogy kell-e nekem egyáltalán. Ha lesz a jövőben valamiféle duel deck, amiben markánsan megragadható a két fél szembenállása (pl. Toron vs Északi Szövetség), az tuti kelleni fog. Ezen meg még gondolkodom...